Här kan ni se och läsa om våra kursledare

Här följer en kort presentation av våra handledare. Allihop med lång erfarenhet av UGL, ledarskap och teamutveckling


 • Stephan Eberdal
  Stephan Eberdal
  Handledare sedan 1997 och är även certifierad för GDQ, FIRO-B & SDI. Stephan är en jordnära praktiker som drivit eget företag sedan 15 års ålder. Har genom sina många företagsprojekt unika erfarenheter men också ett stort hjärta som brinner för utveckling av mänskliga relationer. Motto: Funkar det inte i verkligheten, då kan det kvitta!
  Läs mer
 • Monika Götesdotter
  Monika Götesdotter

  Monika har sin främsta yrkeserfarenhet inom IKEA där hon arbetat som chef och ledningsgruppsmedlem, och med team och ledarutveckling, även på global nivå och har stor erfarenhet av att använda de kunskaper som ingår i UGL i praktisk verklighet. Sedan 2011 driver Monika sin firma i egen regi och arbetar främst med team- och ledarutveckling, strategiarbete och förändringsledning i företag i olika storlekar och branscher. Monika handleder UGL med UGLutbildarna sedan 2011.

  Monika UGL-certifierades 2007. Hon är även certifierad The Human Element (THE) handledare, är certifierad för Strength Deployment Inventoru (SDI) och Teambook samt är diplomerad coach (ICF).

  Monika beskrivs ofta som en person med energi och medkänsla, kompetent och inspirerande. På fritiden umgås Monika gärna med sin familj, helst ute i naturen, och bor strax utanför Älmhult i södra Småland.

  Läs mer
 • Katarina Dahlqvist
  Katarina Dahlqvist
  Med Katarina som handledare är du i trygga händer. Katarina är utbildad socionom vid Lunds Universitet och har certifieringar inom DISC-analys, MOROT-drivkrafter, Boomerang 360 samt Susan Wheelans GDQ. Som komplettering till UGL:ens teorier om ledarskap utbildade Katarina sig till soldat, genomförde GMU på F17 samt Stabsassistent på LedR i Enköping. Att få se människor utvecklas är främsta drivkraften och omgivningen beskriver henne som professionell, tydlig, lugn och trygg. Katarinas främsta intresse ligger i kommunikation och bemötande och hur vi genom förståelse, på ett lättare sätt kan bemöta varandras olikheter. UGL-handledare Katarina är certifierad UGL-handledare enligt senaste versionen och har ungefärliga 50 kursveckor bakom sig, fördelat på 8-12 kursveckor per år. Hon är även handledarutbildare och examinerar blivande handledarkollegor vid uppkörningsveckor. Organisationsutveckling Då Katarina inte håller UGL-utbildningar, arbetar hon med organisation och ledarskapsutveckling. Arbetet är varierat och innefattar bland annat coaching, rekrytering, kompetenskartläggning och projektledning. Hon arbetar med organisationers värdegrunder, med framtagning och implementering bland medarbetare och ledare. Privat Katarina är den typiska hästtjejen som växt upp i stallet, här har både kommunikation och ledarskap praktiserats genom åren. De klassiska ledaregenskaper som tydlighet och ödmjukhet är två framgångsfaktorer, både med djur och människor. Träning upptar mycket tid, främst gymmet som kompletteras med yoga och ett löppass då och då.
  Läs mer
 • Lasse Karlsson
  Lasse Karlsson
  Med en bakgrund som samhälls- och beteendevetare med psykoterapiutbildning (steg 1) i botten, har Lasse mer än tjugo års erfarenhet av att utveckla ledare och grupper och organisationer som konsult. Då Lasse själv arbetat som chef och i ledningsgrupp, kan du som deltagare vid UGL-kurser känna dig trygg i att han har god förståelse för utmaningar i ledarskapet och som medarbetare.  Idag arbetar han med handledning för chefer, utveckling av ledningsgrupper och konflikthantering. Lasse har verkat som UGL-handledare alltsedan 1998. Han är certifierad för den uppdaterade version av utbildningen UGL 2008. Till hans övriga certifieringar hör MBTI (Myers Briggs Type Indicator), Firo B, Master analys, SDI (Strength Deployment Inventory) och för GDQ (Group Development Questionnaire) av Susan Wheelan.
  Läs mer
 • Anki de Morais
  Anki de Morais
  Anki har lång erfarenhet av att arbeta som ledarskapskonsult med utveckling av chefer, ledare och grupper.  Med en bakgrund som civilekonom och utbildad samtalsterapeut har Anki även innehaft tjänster som chef och ledare, vilket innebär att hon har personlig erfarenhet av ledarskap och kan relatera till kursdeltagarnas problem och glädjeämnen kring ledarskap och grupper. Anki började arbeta som UGL-handledare redan år 2003 och har även certifierats för den uppdaterade versionen av utbildningen kallat UGL 2008.  Andra verktyg hon använder och certifierats för är bland annat att hon är certifierad handledare för SDI (Strength Deployment Inventory) samt för GDQ (Group Development Questionnaire) av Susan Wheelan. Anki är även diplomerad Coach enligt International Coach Federation (ICF) samt certifierad användare av personlighetstestet Understanding Personal Potential (UPP).
  Läs mer
 • Patrik Lovén
  Patrik Lovén
  Patrik Lovén har en omfattande erfarenhet av ledarskap i praktiken, då han inom marinen varit såväl fartygschef vid ett flertal tillfällen som chef för Marinens Utbildnings- och Ledarskaps Centrum. Hans yrkesbakgrund innefattar även rollen som rektor för ett av John Bauers gymnasium. Utbildningsbakgrund Patrik har genomgått alla försvarets utbildningar i ledarskap,  samt även ett flertal utanför det militära, såsom utbildning inom debriefing och projektledning. Har har arbetat med teambuilding, konflikthantering, UGL, krishantering och utveckling av chefer och ledare de senaste 20 åre,n både inom näringslivet och inom försvaret. UGL, Meyers Briggs och SDI Han är, förutom UGL-handledare sedan 1986, även certifierad inom bland annat The Human Element, Situationsanpassat ledarskap, Meyers Briggs Type Indicator (MBTI) och Strength Deployment Inventory (SDI). Mer om Patrik som person Patrik brukar beskrivas som en positiv människa, med humor och glimten i ögat. Andra egenskaper är öppenhet, rakhet och ärlighet. Han har också förmågan att se helheten i olika situationer. Hans fritidsintressen inkluderar bland annat matlagning och dykning, som näst efter familjen är hans största intresse.
  Läs mer
 • Björn Ekedahl
  Björn Ekedahl
  Björn är UGL-handledare sedan 2005 och är även certifierad i Utvecklande Ledarskap (UL) samt coach inom ICF. Björn har sin bakgrund i försvarsmakten som chef på olika nivåer samt som ledarskapslärare under 10 år. Utbildar nu företag och organisationer inom ämnet ledarskap med att utveckla arbetsgrupper där kraftsamling sker på värderingar, kommunikation, gruppdynamik, feedback och coachande ledarskap. Björn genomför också uppdrag som coach för chefer och medarbetare som är inne i en utvecklingsprocess. Ledord: Alla kan utvecklas bara dom vill.
  Läs mer
 • Kerstin Nyman Läs mer
 • Daniel Humble Läs mer
 • Läs mer
 • Läs mer